3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Játrové hranolky

Název Množství a jednotka
vepřová játra 600 g
česnek 3 stroužky
cibule 1 ks
olej na smažení
červené víno 5 lžic
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: čínská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na cibulce na oleji. Přidáme utřený česnek a odstavíme. Vývar smícháme s červeným vínem, sojovou omáčkou, osolíme, přidáme cukr a povaříme asi 5 minut. Zálivkou přelijeme játrové hranolky a podle chuti pokapeme citronovou šťávou.
Podáváme s hranolky.


 


RECEPTY

Celerový salát s uzeným lososem

Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...