21. 8. 2025   |   svátek má Johana
 

Játrové hranolky

Název Množství a jednotka
vepřová játra 600 g
česnek 3 stroužky
cibule 1 ks
olej na smažení
červené víno 5 lžic
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: čínská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na cibulce na oleji. Přidáme utřený česnek a odstavíme. Vývar smícháme s červeným vínem, sojovou omáčkou, osolíme, přidáme cukr a povaříme asi 5 minut. Zálivkou přelijeme játrové hranolky a podle chuti pokapeme citronovou šťávou.
Podáváme s hranolky.


 


RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...