5. 7. 2025   |   svátek má Den slovanských...
 

Játrové hranolky

Název Množství a jednotka
vepřová játra 600 g
česnek 3 stroužky
cibule 1 ks
olej na smažení
červené víno 5 lžic
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: čínská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na cibulce na oleji. Přidáme utřený česnek a odstavíme. Vývar smícháme s červeným vínem, sojovou omáčkou, osolíme, přidáme cukr a povaříme asi 5 minut. Zálivkou přelijeme játrové hranolky a podle chuti pokapeme citronovou šťávou.
Podáváme s hranolky.


 


RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodovo - citronový cheesecake

Postup: Polohrubou mouku, vločky, 1/3 prášku do pečiva, zarovnanou lžičku jedlé sody a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...